DWS: ‘Beleggers moeten hun cashposities herzien’

De snelheid waarmee de financiële markten dalen als gevolg van de coronacrisis doet denken aan de marktimplosies in 1929. Deze werden toen gevolgd door de Grote Depressie van de jaren dertig. Vermogensbeheerder DWS is ‘voorzichtig optimistisch’ dat een dergelijke catastrofe kan worden vermeden, met name door de reacties van overheden en centrale banken wereldwijd.

In de CIO Flash ‘Responses to the Pandemic’ schrijft DWS dat de acties van de centrale banken afgelopen week in het beste geval ‘tijd kopen’. “In het optimistische scenario worden de maatregelen vanaf mei geleidelijk teruggeschroefd. Het alternatieve scenario is dat de crisis langer duurt wat voor een golf aan faillissementen kan zorgen.”

“Er zijn overigens drie regels die we beleggers graag willen meegeven, niet alleen nu, maar ook als deze crisis voorbij is: In sommige stormen is er geen veilige haven; als de situatie moeilijk wordt is het goed om de cashpositie te herzien want geen enkel financieel instrument is zo liquide als cash; ook voor bedrijven is cash koning want insolvabiliteit is geen theoretisch risico meer.”