Invesco ziet instapmomenten in investment grade obligaties

“Beleggers moeten overwegen om vastrentende waarden van hoge kwaliteit op te nemen in de portefeuille, om zo optimaal te kunnen profiteren van bovengemiddelde spreads en solide fundamentals”, zegt Tim Horsburgh, investment strategist bij vermogensbeheerder Invesco.

“De onrust in de financiële markt zal waarschijnlijk nog enige tijd aanhouden. Toch ligt het ergste wat betreft de vrees voor gebrek aan liquiditeit waarschijnlijk achter ons. Recente dalingen bieden mogelijkheden voor beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke instappunten in vastrentende waarden”, aldus Horsburgh. Hoewel een economische recessie in de VS op dit moment bijna een zekerheid lijkt, zullen niet alle obligaties hier in gelijke mate onder lijden. De steun van de Fed kan ook niet voorkomen dat echt noodlijdende bedrijven failliet gaan.

Bedrijfsobligaties met een hoge rating zijn volgens de strategist van Invesco nog steeds aantrekkelijk. “Deze bedrijven zijn in tijden van recessie waarschijnlijk beter bestand tegen de golf van defaults en faillissementen.”

Horsburgh verwacht dat met de steeds krapper wordende spreads onder andere mortgage-backed securities (MBS) het goed kunnen gaan doen. “Het besluit van de Fed om op enig moment ondersteuning te bieden in deze markten, zou de prestaties van deze asset class een steun in de rug moeten geven.”