Invesco: Coronacrisis speelt Chinese aandelen in de kaart

Het dringt tot beleggers door dat na de Covid-19 crisis het politieke en economische klimaat in de wereld niet meer hetzelfde zal zijn. Een aantal fundamentele veranderingen hebben uiteenlopende beleggingsimplicaties.

Dit stelt Justin Leverenz, teamleider en senior portefeuillemanager van Invesco, in een blog op de website. Hij voorziet een wereld die in het teken staan van enkele krachtige omwentelingen, zoals een verschuiving van deflatoire dreigingen naar het opnieuw opduiken van inflatie, meer weerbarstige en volatiele internationale concurrentiestrijd (met verminderde samenwerking) en een verdere terugtrekking van het liberale, meritocratische kapitalisme.

Hieraan verbindt Leverenz verschillende beleggingsimplicaties. Zo zullen beleggingen die niet gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar het beter doen dan beleggingen in dollars. China zou volgens hem het grote succesverhaal op de aandelenmarkten kunnen worden. Andere opkomende markten modderen waarschijnlijk door, met Indonesië, Filippijnen, Peru en Rusland als mogelijk positieve noten.

Overgebleven bedrijven die het naar verwachting van Leverenz goed zullen doen, zijn zij die profiteren van verminderde concurrentie en op niet-organische wijzen kunnen groeien. Namen die hij noemt zijn Kering, China Lodging, Yum China, Kotak Bank en Novatek.