Active Ownership-rapport: LGIM voert inspanningen rondom duurzaamheid en governance op

Vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM), een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, heeft haar inspanningen op het gebied van stewardship verder versterkt en de druk op de raden van bestuur over de hele wereld opgevoerd op onder meer klimaatverandering, beloning, diversiteit en bestuur.

LGIM's negende jaarlijkse 'Active Ownership'-rapport, dat vandaag is gepubliceerd, illustreert dat LGIM in de loop van 2019 wereldwijd tegen de verkiezing van meer dan 4.000 directeuren stemde, omdat het streeft naar positieve verandering op lange termijn binnen de bedrijven en markten waarin het belegt.

Sacha Sadan, directeur Investment Stewardship bij LGIM: “In deze ongekende tijden worden we herinnerd aan hoe innig de wereld verbonden is - maar ook dat duurzaamheid, goed bestuur en eerlijke behandeling van werknemers de bouwstenen van een betere toekomst zullen zijn. LGIM zal bedrijven blijven ondersteunen, maar ook ter verantwoording roepen als het gaat om het nemen van hun verantwoordelijkheden. Daarnaast zullen we een sterk standpunt innemen samen met regelgevers ten aanzien van het verbeteren van standaarden in de markt en het boeken van vooruitgang op het gebied van kwesties die van belang zijn voor onze klanten en de samenleving als geheel.”