Onderzoek Natixis Investment Managers: financiële adviseurs en professionele beleggers optimistisch over herstel van de markten

Financiële professionals, waaronder beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, brokers en financiële planners, verwachten, ondanks grote bezorgdheid over de volatiliteit, dat de aandelenmarkt het jaar eindigen met een bescheiden verlies, door aanhoudend herstel in de tweede helft van het jaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door Natixis Investment Managers. Respondenten zijn optimistischer over de VS dan over de rest van de wereld. Het pessimisme is het hoogst in Azië, waar financiële professionals voor het jaar dubbelcijferige verliezen voorspellen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat ruim de helft van de financiële professionals wereldwijd de aanvankelijke volatiliteit van de afgelopen maanden meer als gevolg van sentiment ziet dan van ‘fundamentals’. Respondenten zijn optimistisch dat de markt zich in de tweede helft van het jaar zal corrigeren, maar de grootste zorg is de onzekerheid over wat er daarna gebeurt, met name hoe beleggers met deze onzekerheid omgaan.