Invesco: Handelsspanningen en zwakke dollar gunstig voor Chinese aandelen

Een combinatie van een almaar zwakkere Amerikaanse dollar en stijgende handelsspanningen tussen de VS en China, maken aandelen uit opkomende markten, en dan met name uit China, aantrekkelijk. Dat stelt Chief Global Market-strateeg Kristina Hooper van vermogensbeheerder Invesco.

Hooper verwacht dat de ontwikkelingen die aandelen uit opkomende markten aantrekkelijk maken, nog wel enige tijd voortduren. Ze constateert dat de handelsrelatie tussen de VS en China verslechterde toen gesprekken tussen beide landen ‘zonder enige uitleg werden geannuleerd’.

“Beleggers verwachtten dat de gesprekken zouden plaatsvinden, ondanks de oplopende spanningen tussen de twee landen. Toen dit niet gebeurde, daalden Amerikaanse aandelen. De relatie tussen de VS en China zal onder spanning blijven staan. Ik verwacht dat dit eerder zal verslechteren dan verbeteren. Dat zou Chinese aandelen aantrekkelijker kunnen maken voor beleggers met een langere tijdshorizon”, stelt Hooper.

Daarnaast wijst de Invesco-strateeg op de almaar zwakkere Amerikaanse dollar, veroorzaakt door het accomoderende beleid van de Federal Reserve en de verwachtingen over meer uitgaven door de Amerikaanse overheid. “Als de dollar in waarde daalt, wordt het goedkoper en dus interessanter om in Aziatische aandelen te beleggen”, besluit Hooper.