BlackRock: Aandelen tech- en energie-sector profiteren van mogelijke Biden overwinning

De mogelijke uitkomsten van de Amerikaanse verkiezingen kunnen zeer verschillende gevolgen hebben voor het overheidsbeleid in de VS. Dit zal weer van invloed zijn op specifieke aandelensectoren als energie en technologie, waar een overwinning van Joe Biden voor een positieve impact zal zorgen. Dit stelt BlackRock in het wekelijkse commentaar.

“Een overwinning van Biden en een Senaat in handen van de Democraten zal voor een versnelling zorgen in de opkomst van duurzame energie”, aldus BlackRock. De duurzame elektriciteitsproductie in de VS is al gegroeid van 10% in 2010 tot 17% in 2019 en met de Democraten aan de macht zal dit fors gaan stijgen. “Biden wil fors investeren in het terugdringen van emissies in de transportsector en om overheidsgebouwen energiezuiniger te maken. Wij zien zeker mogelijkheden in beleggen in energiebesparende technologieën en windparken op zee.”

In de technologiesector, de grote motor op de markten in 2020, verwacht BlackRock van een regering-Biden meer nadruk op toezicht en mogelijk belastingmaatregelen die negatief zijn voor tech-giganten. Maar desondanks verwacht de vermogensbeheerder dat de sector het goed zal blijven doen, met name de semiconductor en software-ondernemingen.