Robeco: Bedrijfswinsten VS bereiken dieptepunt, economisch herstel kan doorzetten

Bedrijfswinsten in de VS hebben hun dieptepunt bereikt, het economische herstel kan waarschijnlijk doorzetten. Dat concludeert portfoliomanager Jeroen Blokland van vermogensbeheerder Robeco.

“Hoewel de economische bedrijvigheid in het vierde kwartaal enigszins zou kunnen verzwakken - mede door de tweede golf - zal het economisch herstel waarschijnlijk doorzetten. In dit scenario hebben de cijfers van de winst per aandeel ruimte om te herstellen van de plotselinge economische stilstand. Dit is positief voor de toekomstige aandelenkoersen”, schrijft Blokland in zijn Daily Sketch.

Blokland ziet dat er tekenen zijn dat de bedrijfswinsten waarschijnlijk het dieptepunt hebben bereikt. “Producentenprijzen van eindproducten, hoewel nog steeds negatief in vergelijking met een jaar geleden, blijven verbeteren. Als indicator van overcapaciteit, die het gevolg kan zijn van een te hoog aanbod, een terugval van de vraag of een combinatie van beide, ontwikkelt de producentenprijs zich met cijfers over de winst per aandeel.”