Nederlandse beleggers zien kansen in online gaming

Nu Europa opnieuw in de greep is van lockdowns, zijn beleggers op zoek naar sectoren die goed presteren onder deze moeilijke omstandigheden. In het voorjaar was gaming één van de sectoren die het best presteerde op de beurs. Na een stijging van 15% in 2019 en met een omzet van 120 miljard dollar, voorspelden analisten voor 2020 een groei van zes tot zeven procent.

Deze prognose lijkt ruimschoots bewaarheid te worden. De sector heeft boven verwachting gepresteerd en bedrijven zoals Logitech en applicatieontwikkelaar Zynga groeiden met respectievelijk 90% en 40%. Met de lancering van de nieuwe generatie consoles zijn ook Sony en Microsoft goed gepositioneerd om beter dan de markt te presteren. Nu fysieke interactie aan banden is gelegd, zoeken mensen elkaar steeds vaker online op in multiplayer-games. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het recente succes van Among US, dat inmiddels bijna 100 miljoen keer is gedownload.

Ook Nederlandse investeerders die hun portfolio willen diversifiëren zien gaming als een veelbelovend sector. In het tweede kwartaal van 2020 is het aantal Nederlandse eToro beleggers dat de eToro InTheGame portfolio kopieert, met maar liefst 70% toegenomen, het geïnvesteerd vermogen nam in deze periode met 57% toe. De Copy Trading functie van eToro biedt beleggers de mogelijkheid om de portefeuille van andere beleggers te volgen of om te handelen op basis van een specifiek beleggingsthema. Vergeleken met maart, direct na de val van de aandelenmarkt, is het aantal beleggers dat de InTheGame portfolio volgt zelfs met 141% gestegen en zag eToro een instroom van 133% geïnvesteerd kapitaal.