Spaanse beurs test blockchain voor MKB

Bolsas y Mercados Espanoles (BME), de grootste effectenbeurs van Spanje, kondigde via een persbericht aan dat het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie zijn blockchain voor MKB-financiering had toegelaten tot de regelgevende omgeving na een succesvolle pilot 2020.

Het zal een platform testen dat tot doel heeft kleine en middelgrote ondernemingen te helpen bij het aantrekken van financiën door de uitgifte van participatieleningen en converteerbare bankbiljetten die worden weergegeven als digitale activa in het blockchain-netwerk van Ethereum . De beurs zal ook een marktplaats publiceren waarop deze digitale tokens zouden worden verhandeld en een elektronische portemonnee om de leningen en digitale valuta op te slaan. Het doel is om de concurrentie te verbeteren en de toetredingsdrempels voor deelnemers te verminderen. Aangenomen wordt dat bij deze proef bedrijven betrokken zijn die het landschap vormen van het MKB-financierings-ecosysteem van het land. BME verklaarde:

“Het platform is primair gericht op het faciliteren van de financiering van naamloze vennootschappen, die, naast hun LLC-status, geconfronteerd worden met beperkte financieringsalternatieven anders dan bankfinanciering. Naast de betrokkenheid van emittenten en investeerders, spelen investeringsservicebedrijven een belangrijke rol in het platform, zowel bij onboarding- en validatieprocessen als bij de commercialisering en het beheer van issues. "

BME werd overgenomen door de Swiss Stock Exchange (SIX) voor een gerapporteerde $ 3,4 miljard in 2020. SIX heeft zwaar geïnvesteerd in blockchain-gebaseerde financiële oplossingen, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat BME zijn teen in het domein stak. Het lanceerde haar piloottest, die deelnemers trok van investeringsbedrijven en zakelijke kredietverstrekkers en werd met succes uitgevoerd. De test toonde een vermindering van de totale tijd van end-to-end-processen met meer dan 80%. De gedistribueerde grootboektechnologie laat verbetering zien in de werking en controle van het systeem. Het biedt ook rechtszekerheid voor elektronisch gegenereerde certificaten, terwijl het ook voldoet aan de AVG door de privacy te behouden.

Nu, laat staan ​​de kleine en middelgrote ondernemingen, kijken zelfs grote banken in de richting van op blockchain gebaseerde technologie om de blootstelling aan handelsfinancieringsrisico's te beperken.