DWS lanceert nieuw Secured Income fonds voor defined benefit pensioenregelingen

Vermogensbeheerder DWS lanceert vandaag het DWS Secured Income Fund. Het fonds richt zich op kleine tot middelgrote defined benefit (db) pensioenregelingen die op zoek zijn naar stabiele langetermijnrendementen.

De gediversifieerde portefeuille bestaat uit een mix van secured income assets, waaronder infrastructuur- en vastgoedobligaties, direct lending, asset-backed securities, collateralised loan obligaties en leveraged loans.

Meer dan de helft van de db-pensioenregelingen in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, kampt met een tekort en heeft onvoldoende assets om aan hun verplichtingen te voldoen1. Het DWS Secured Income Fund biedt pensioenregelingen een verbeterde inkomenszekerheid via een oplossing waarbij diverse private en structured debt beleggingen worden gecombineerd in één enkel, gemakkelijk toegankelijk, gepoold fonds.

Voor kleine en middelgrote db-pensioenfondsen biedt het fonds een mogelijkheid om te beleggen in een gediversifieerd fonds van secured income assets.

Het fonds is ontwikkeld in samenwerking met de toonaangevende private debt pionier Tikehau Capital. De twee partijen ontwikkelden eerder al The Asset Management Exchange (AMX), en onlangs lanceerde DWS tevens een beleggingsoplossing die het voor pensioenfondsen mogelijk maakt om hun visie op stewardship toe te passen in gepoolde fondsen.

Secured income assets bieden een stabiel langetermijnrendement dankzij de contractuele aard van de kasstromen, de verwachte veerkracht van de onderliggende assets in verschillende economische cycli en door de kwaliteit van de onderliggende zakelijke waarden.

Marcus Herbig, Head Structured Income bij DWS: “We zijn trots op deze oplossing omdat we onze pensioenklanten hiermee helpen zich te concentreren op hun langetermijnverplichtingen zodat ze hun deelnemers een solide pensioenregeling kunnen aanbieden. Secured Income assets zijn een belangrijk onderdeel voor risicobeperking in db-pensioenregelingen met negatieve cashflows. Dergelijke beleggingen hebben ook een hoger rendement dan staatsobligaties uit ontwikkelde markten. Deze oplossing kan helpen om dekkingstekorten te dichten waardoor vergrijsde pensioenfondsen beter in staat zijn om aan hun verplichtingen te voldoen.”

Shalin Bhagwan, Head of UK Pensions Advisory and EMEA Consultants bij DWS, voegt hieraan toe: “Voor de ontwikkeling van dit fonds hebben we nauw samengewerkt met pensioenfondsen en hun beleggingsadviseurs. Hierdoor hebben we een goed idee gekregen over wat hun behoeften zijn. De kernbouwstenen van het fonds, infrastructuur- en vastgoedobligaties en private corporate debt, spelen allemaal een belangrijke bij het economisch herstel na de Covid-19-pandemie.”

Frédéric Giovansili, Deputy CEO bij Tikehau Investment Management: “We zijn verheugd om in samenwerking met DWS een oplossing te lanceren voor kleine tot middelgrote pensioenfondsen die onze expertise in direct lending en leveraged loans combineert. Deze nieuwe beleggingsstrategie komt tegemoet aan de doelstelling van zowel DWS als Tikehau Capital om ons beider expertise op het gebied van alternatief beleggen op één lijn te brengen. Deze op maat gemaakte financieringsoplossingen bieden institutionele beleggers veilige inkomstenbronnen."