Amundi zet in op Europese aandelen

Europese aandelen hebben dit jaar tot dusver beter gepresteerd dan wereldwijde, Amerikaanse en opkomende marktaandelen, als gevolg van de economische heropening en een inhaaltrend op het gebied van bedrijfswinsten.

Volgens Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi zien Europese aandelen er op het huidige niveau nog steeds aantrekkelijk uit, zowel in het algemeen als in verhouding tot vastrentende waarden.

Dat schrijven Head of Equities Kaspar Elmgreen en Head of Value Andreas Wosol van de Franse asset manager. Volgens Elmgreen en Wosol behoren aandelen tot de weinige beleggingen die inkomsten kunnen genereren door middel van dividenden en bovendien kunnen profiteren van potentiële kapitaalgroei op lange termijn.

Binnen sectoren zien Wosol en Elmgreen goede kansen in enkele van de meer cyclische marktgebieden. ‘Ten eerste lijken banken dit jaar een duidelijke keuze voor inkomensbeleggers. Tijdens de Covid-19-crisis van 2020 werden veel Europese banken gedwongen dividenden op te schorten om hun balans te beschermen’, schrijven zij in een marktvisie. ‘Nu wordt de regelgeving versoepeld en keren aantrekkelijke dividenden terug. Hiervan profiteert niet iedereen en is focus op selectiviteit belangrijk.’

Buiten de financiële sector kunnen inkomensbeleggers ook goede rendementen behalen met bepaalde energie- en nutsbedrijven.

De Amundi-specialisten waarschuwen wel dat beleggers selectief te werk moeten gaan. ‘Beleggers moeten op zoek gaan naar kansen bij die bedrijven waar de impliciete verwachtingen te laag zijn in vergelijking met schattingen. Cruciaal is het opsporen van de winnende bedrijven met sterke fundamentals, die zich kunnen aanpassen aan de stijgende inflatietrend naarmate de reflation trade volwassener wordt.’