LGIM benoemt Steven de Vries tot Head of Wholesale & Retail Distribution voor Europa

Legal & General Investment Management (LGIM), wereldwijd een toonaangevende vermogensbeheerder met €1430 miljard aan beheerd vermogen, heeft de Nederlander Steven de Vries aangesteld als hoofd Wholesale & Retail Distribution EMEA, om de wholesale- en retailactiviteiten van het bedrijf in Europa te leiden.

De Vries wordt binnen de regio verantwoordelijk voor het realiseren van de ambitieuze groeiplannen van LGIM op het gebied van beleggingsfondsen en ETF’s in de belangrijkste Europese wholesale-markten, zoals Duitsland, Italië en Zwitserland. Steven zal zijn ervaring en netwerk inzetten en nauw samenwerken met Europese vermogensbeheerders, particuliere banken en andere wholesale- en intermediaire klanten.

Hij vervangt Simon Hynes, die eerder dit jaar met pensioen ging, nadat hij met succes de basis had gelegd voor de wholesale- en retailactiviteiten van LGIM in een aantal belangrijke Europese markten. Steven zal rapporteren aan Honor Solomon, Head of Retail, EMEA, en zal leidinggeven aan de Europese wholesale-distributieteams. Hij zal voornamelijk werken vanuit het kantoor van LGIM in Amsterdam, maar ook regelmatig de Europese kantoren van LGIM in Londen, Frankfurt en Milaan bezoeken.

Steven heeft 25 jaar ervaring in de asset managementindustrie en werkte onder andere voor Janus Henderson Investors als Managing Director, Global Financial Institutions (GFI's), waar hij van 2017 tot 2020 verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en implementeren van de strategie voor GFI's en key accounts.

Voorafgaand aan de fusie van het bedrijf bekleedde hij van 2001 tot 2017 senior functies bij Henderson Global Investors, waaronder zes jaar lang de functie van Head of Sales voor continentaal Europa. Recentelijk trad Steven op als onafhankelijk consultant, waarbij hij onder andere boutique vermogensbeheerders adviseerde over Europese distributie.