MFS lanceert het MFS Meridian Emerging Markets Equity Research Fund

MFS Investment Management heeft vandaag het MFS Meridian® Funds - Emerging Markets Equity Research Fund gelanceerd, een research-gedreven aandelenstrategie voor opkomende markten op basis van een bottom-up beleggingsbenadering en fundamentele aandelenselectie. De lancering van het fonds onderstreept de strategische inspanningen van MFS om haar activiteiten buiten de Verenigde Staten uit te breiden. Er zijn nu meer dan veertig beleggingsstrategieën beschikbaar voor niet-Amerikaanse beleggers.

Het fonds richt zich op bedrijfsaandelen uit opkomende markten van hoge kwaliteit met een duurzaam, bovengemiddeld winstgroeipotentieel en/of die verhandeld worden onder hun intrinsieke waarde. Gelet op de doelstelling van dividendgroei op lange termijn, wil de portefeuille beter presteren dan de MSCI Emerging Markets Index over volledige marktcycli. In het fonds zitten tussen de 50 en 60 bedrijven.

De portefeuille maakt gebruik van het eigen researchplatform van MFS. Het beleggingsteam gebruikt de analyses om het juiste niveau van actief risico te bepalen en de meest aantrekkelijke rendementskansen te vinden. Elk aandeel wordt gescreend door een team van wereldwijde analisten die de betrokken bedrijven en sectoren volgen.

De portefeuille wordt sectorneutraal beheerd ten opzichte van de MSCI Emerging Markets Index op basis van vier 'supersectoren': kapitaalgoederen/energie, cyclische consumentengoederen/gezondheid, financiële diensten en technologie/telecom.

Matt Weisser, Managing Director van MFS - Europa: “Het huidige klimaat creëert voor langetermijnbeleggers kansen in opkomende markten. Actieve beheerders maken onderscheid tussen de winnaars en achterblijvers. Deze langetermijnbenadering, die gebaseerd is op kwaliteit en rekening houdt met het neerwaartse risico, is volgens ons de meest nauwkeurige methode om alfa te genereren. Bovendien stelt deze aanpak ons in staat te profiteren van kansen die worden gecreëerd door beleggers met een beleggingshorizon op kortere termijn, met name in deze van oudsher volatiele asset class.”

Met de lancering van dit fonds breidt MFS haar scala aan producten voor opkomende markten uit met strategieën voor aandelen uit opkomende markten, Latijns-Amerikaanse aandelen en schuldpapier uit opkomende markten. MFS heeft een aanzienlijke routine en diepgaande expertise in beleggen in opkomende markten, met $ 44 miljard aan vermogen onder beheer in opkomende markten. Het fonds wordt beheerd door twee portefeuillebeheerders: Sanjay Natarajan en Deividas Seferis.

Zij houden toezicht op de sectoroverschrijdende gesprekken en beheren het algehele portefeuillerisico. Hun team bestaat uit sectorleiders, die fungeren als gespreksleiders binnen de fundamentele researchteams en de uiteindelijke aan- en verkoopbeslissingen nemen.