Waarom is het verkopen van munten zo lucratief?

Waardestijging van de materialen

Het is altijd fijn om een potje achter de hand te hebben. Vroeger stopte mensen hun gespaarde geld in een oude sok, maar vandaag de dag zetten we dit op een spaarrekening. Tegenwoordig kunnen oude munten zeker een goede waarde hebben. Zo kunt u een Franklin Mint set verkopen waar veel vraag naar is. De goudprijs en de zilverprijs zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Daarbij zijn muntensets aanzienlijk in waarde gestegen. Het kan dus erg lucratief zijn om uw oude munten of sets te verkopen voor hedendaags, bruikbaar geld.

Verzamelobjecten voor verzamelaars

Tegenwoordig zijn oude munten van buitenlandse landen erg gewild. Vele verzamelaars zoeken unieke munten die bijvoorbeeld al jaren niet meer gemaakt worden. Deze kunnen in de toekomst nog meer waard worden. Daarom is het vaak als verkoper handig om zo een verzamelaar te vinden, aangezien zij graag unieke munten willen hebben en dus wel eens een beetje overbieden om de munten in handen te krijgen. Daarin kunt u zelf ook een rol spelen. Prijs de munten aan en vertel ook het verhaal erbij over hoe u aan de munten bent gekomen. Zo is het plaatje compleet voor de verzamelaar en kunt u een goede deal maken.

Handelaren zoeken

Naast verzamelaars kunt u ook handelaren zoeken die uw set of uw munten willen kopen. De waarde van uw muntenis hier vaak stabieler en zekerder. Deze handelaren verzamelen ook weer allerlei soorten munten waardoor bepaalde munten die u komt verkopen misschien wel goed aansluiten op wat zij al hebben verzameld.

Aanbod verminderd

Door de corona-crisis is de aansleep van munten zeer sterk gedaald. Het internationale vliegverkeer lag grotendeels stil waardoor ook het transport van edelmetalen vertraging opliep. Daarnaast legden vele munthuizen en smelterijen hun productie stil. In de economie is het de regel van vele producten dat hoe hoger de vraag en hoe kleiner het aanbod, des te meer de prijs zal stijgen. De vragende kant zal meer geld bieden voor hetzelfde product omdat het product moeilijker te krijgen is. Het is echter niet zo dat er een tekort is aan zilverwaar, maar natuurlijk zijn er wel munten die meer gewild zijn dan anderen.

Speciale verzamelingen

Ondanks dat er genoeg zilver- en goudwerk in de wereld is, kunt u uw goud of zilver nog altijd goed verkopen. Zo kunt u ook uw Franklin Mint set online verkopen, hier is er nog meer vraag dan offline. Online kunnen nog meer mensen uw munten zien en hebt u een grotere kans om uw munten te verkopen. Op websites zoals Marktplaats kunt u uw munten aanbieden. Als u een speciale verzameling hebt, kunt u ook deze online verkopen. Ook online zijn er genoeg verzamelaars te vinden die weer elke dag opzoek zijn naar munten. Speciale munten kunt u ook eerst laten taxeren zodat u goed weet wat uw munten waard zijn. Nu is het verkopen online wel erg handig omdat veel verzamelaars ook wel weten wat uw munten waard zijn. De waarde van speciale verzamelingen kanzelfs oplopen tot duizenden euro’s.