State Street SPDR ETF: Overstap naar de STOXX Europe 600 SRI Index

State Street SPDR ETFs maakt bekend dat het de onderliggende index voor de SPDR® STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF, het fonds dat in 2019 het ESG-aanbod van SSGA-SPDR lanceerde, wijzigt van de STOXX® Europe 600 ESG-X Index naar de STOXX® Europe 600 SRI Index.

De STOXX ESG-X-indices passen gestandaardiseerde norm- en productgerelateerde uitsluitingscriteria toe op fondsen in een Europese benchmark, een strategie die bekend staat als negatieve screening. De STOXX SRI (Socially Responsible Investing)-indices gaan een stap verder in de duurzaamheidsnormen. De SRI-indices voegen twee extra filters toe aan de lijst van productgerelateerde screenings: fondsen die het slechtst presteren op ESG-indicatoren en de fondsen met de grootste CO2 uitstoot worden van de indices uitgesloten.

Philippe Roset, Hoofd Noord Europa State Street SPDR ETF’s: "De verandering van onderliggende index in de SPDR ETF komt op een moment dat beleggers steeds nadrukkelijker inzetten op ESG en het bredere publiek zich bewuster wordt van de kracht van beleggingen als aanjager van verandering.