Pessimisme is terug in enquete Van Zeijl

Cornevanzeijl
Corné van Zeijl

Het pessimisme is weer helemaal terug in de maandelijkse aandelenenquête van Corné van Zeijl. In de afgelopen maanden werden de experts weer wat optimistischer maar voor februari is het pessimisme weer helemaal terug. 23% verwacht een stijging en 45% gaat van een daling uit. Het is vooral renteangst die parten speelt. De hoge waardering zijn alleen te rechtvaardigen met een lage rente en als daar verandering in komt, ziet het plaatje er anders uit. Het optimisme over januari heeft zich overigens uitstekend uitbetaald. De AEX ging met 2,9% omhoog.

Aandelen2018

Lange termijn optimisme

Opvallend is dat voor de langere termijn de verwachtingen nog een stuk positiever zijn. Niet zoveel als het vroeger was, maar toch. Daar focust men vooral op de sterke economische groei. Dat is natuurlijk heel goed voor de onderliggende winsten.

2018aandelen

Toppers en floppers

De keuze over de afgelopen maand waren erg goed. Hoewel de kar vooral door de top keuze van Galapagos werd getrokken. Per saldo stegen de toppers 3,9% meer dan de floppers. Dat is een mooi resultaat.

Besteaandelen

ING is de topper voor februari

Voor februari is Galapagos niet meer bij de toppers terug te vinden. Men vindt het wel even genoeg geweest. ING staat et kop en schouder bovenaan de lijst. Vooral omdat het als een van de weinige aandelen die profiteert van een rentestijging. Verder staan KPN Randstad en Unibail erbij. Dat laatste aandeel is opmerkelijk, want OG aandelen doen het meestal slecht bij stijgende rentes, maar blijkbaar vindt men het aandeel wel genoeg gedaald.

Altice is deze maand weer helemaal terug bij de floppers. Er zijn experts die denken dat het bedrijf het niet gaat redden. Afgelopen maand stond het aandeel er niet bij, en zowaar het aandeel daalde ook niet.

Slechteaandelen

Er deden deze maand 75 experts met de enquête mee.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.