Capital Group: Kansen in volatiele tijden

De vrees voor een aanhoudende inflatie en een verstrakking van het monetaire beleid heeft de markten sinds het begin van het jaar opgeschrikt. Relatief hoog geprijsde sectoren zoals de technologiesector hadden aanvankelijk het zwaarst te lijden onder de sell-off omdat hun waarderingen kritisch onder de loep werden genomen vanwege de verwachting dat de rente kan gaan stijgen.

De volatiliteit breidde zich uit naar blue chip-aandelen, waarbij de S&P's 500 Composite Index op maandag kortstondig in correctiegebied kwam, alvorens weer op te krabbelen. Op woensdag sputterden de markten opnieuw, toen de Federal Reserve liet doorschemeren dat ze mogelijk sneller dan verwacht de rente gaat verhogen en haar balans gaat inkrimpen.

Ook nieuwe geopolitieke spanningen, variërend van de grenscrisis tussen Rusland en Oekraïne tot de betrekkingen tussen de VS en China, wakkeren de onzekerheid op de markten aan en zullen de activaprijzen de komende maanden waarschijnlijk onder druk houden. Toch denken enkele specialisten van Capital Group dat de markten gezonder zijn dan veel beleggers menen.

Rendementen nasdaq
Beurscorrecties