Funds for Good breidt zijn activiteiten rond ereleningen in Luxemburg uit via een partnerschap met microlux

Funds For Good is een beleggingsvennootschap die vier maatschappelijk verantwoordelijk beleggingsfondsen en één impactfonds in niet-genoteerd schuldpapier aanbiedt.

Via deze activiteiten genereert ze inkomsten en winst, waarvan een aanzienlijk deel (minstens 50%) wordt geschonken aan haar vzw Funds For Good Impact, die een maatschappelijk project runt dat mensen in precaire situaties die hun eigen zaak willen opstarten financiert en begeleidt. Dankzij verschillende partnerships in België kan Funds For Good Impact ondernemers ereleningen verstrekken.

Die ereleningen zijn renteloze leningen, zonder onderpand en met een aflossingsvrije periode van maximaal 24 maanden. Deze renteloze leningen, ook wel erelening genoemd, worden altijd verstrekt als aanvulling op een gewoon microkrediet en verschaffen ondernemers quasi-eigenvermogenfinanciering.

Funds For Good is al enkele jaren actief in België en breidt nu zijn commerciële activiteiten uit naar andere Europese landen (Luxemburg, Frankrijk, Spanje).

De vennootschap gaat nu ook de activiteiten van zijn vzw uitrollen in die landen.

In Luxemburg is Funds For Good Impact onlangs een nieuw partnerschap aangegaan met de microfinancieringsinstelling "microlux".

Microlux is de eerste microfinancieringsinstelling in Luxemburg. Het is een sociale onderneming zonder winstoogmerk met als missie de sociale en economische integratie van mensen die geen toegang hebben tot traditioneel bankkrediet. Ze wil vooral mensen die projecten opstarten en die een onderneming willen oprichten of uitbouwen en die begeleiding en financiering nodig hebben in de vorm van microkredieten. De bedoeling is om de mensen professioneel te laten openbloeien en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Ze werd in 2016 opgericht op initiatief van de vier stichtende leden, BGL BNP Paribas, ADA (Appui au Développement Autonome), ADIE (Association pour le droit à l'initiative économique) en het EIF (Europees Investeringsfonds). De verzekeringsmaatschappij Foyer S.A. heeft in 2018 een belang genomen in microlux.

Sinds haar oprichting heeft microlux meer dan 150 microkredieten toegekend waardoor meer dan 200 banen konden worden gecreëerd. De micro-ondernemers die microlux ondersteunt, zijn actief in verschillende sectoren zoals catering, logies, vervoer van personen en pakjes, voeding, schoonmaak, verzorgings- en schoonheidsproducten, enz.

Vandaag krijgt microlux een eerste inbreng van meer dan 100.000 euro, verstrekt door de Banque de Luxembourg, met deelname van Funds For Good en privéschenkingen na een recente kapitaalronde.

Deze samenwerking is uitstekend nieuws voor Funds For Good omdat ze perfect aansluit bij haar steun aan het ondernemerschap met grote microfinancieringsinstellingen zoals microlux.