Eerste deelnemers ingeschreven voor ONWARD’s LIFT Home Study

ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om de beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, kondigt de start aan van de inschrijving voor de LIFT Home Study. De studie onderzoekt de veiligheid en prestaties van ARCEX-therapie in de thuissituatie.

ONWARD’s ARCEX-therapie is een externe stimulatietechnologie, waarbij het ruggenmerg gestimuleerd wordt om zo kracht en functie te herstellen bij mensen met een dwarslaesie en andere bewegingsgerelateerde problemen.

Voor de LIFT Home Study zullen tot 20 deelnemers worden ingeschreven bij vijf toonaangevende onderzoekscentra in de Verenigde Staten. De eerste deelnemers zijn ingeschreven in het Craig Hospital in Denver en aan de University of Washington in Seattle. De deelnemers worden gedurende vier weken gevolgd om te beoordelen of de ARCEX-therapie van ONWARD veilig is en kan worden gebruikt om de voordelen op lange termijn te vergroten.

Candy Tefertiller, hoofdonderzoeker, fysiotherapeut, Ph.D. en Executive Director of Research and Evaluation bij Craig Hospital: “De LIFT Home Study is een belangrijke volgende stap in het begrijpen van de potentiële voordelen die mensen met een dwarslaesie kunnen ervaren als ze continue toegang hebben tot ARC-therapie, ook buiten de kliniek.”

De LIFT Home Study is de opvolger van ONWARD’s Up-LIFT Study, een belangrijke studie waarvan de inschrijving in december 2021 werd afgerond met 65 deelnemers en verschillende onderzoekscentra in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ook in Nederland doen twee onderzoekscentra mee aan de studie, namelijk de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Reade in Amsterdam, expertisecentrum voor onder andere revalidatie. Up-LIFT is ontworpen om aan te tonen dat ONWARD ARCEX-therapie de kracht en functie van de bovenste ledematen kan verbeteren bij gebruik in een revalidatiekliniek. De LIFT Home Study is bedoeld om de potentiële impact van ARCEX-therapie bij thuisgebruik te evalueren.

Dave Marver, CEO van ONWARD: "We zijn verheugd om samen te werken met een uitstekende groep onderzoekers om nieuwe potentiële voordelen en zorginstellingen voor onze ARCEX-therapie te onderzoeken. Dit is een nieuwe stap in onze reis om mensen met een dwarslaesie te helpen een beter en onafhankelijker leven te leiden."

De vijf onderzoekscentra in de Verenigde Staten zijn: Craig Hospital in Denver (Colorado), Shepherd Center in Atlanta (Georgia), Spaulding Research Institute in Boston (Massachusetts), University of Minnesota, en University of Washington. De eerste ingeschreven deelnemers bij Craig Hospital staan onder toezicht van dr. Tefertiller en bij de University of Washtington zal Chet Moritz, Ph.D. en universitair hoofddocent bij de afdelingen Electrical & Computer Engineering en Revalidatiegeneeskunde toezicht houden.