State Street SPDR ETF's: Behoud uw aandelenexposure, verminder CO2

De beleggingsmarkt staat in het teken van de tragische invasie van Oekraïne en de humanitaire crisis die zich ontvouwt. State Street SPDR ETF’s houdt de gebeurtenissen en markten nauwlettend in de gaten en begeleidt klanten bij de beleggingsuitdagingen die de crisis met zich meebrengt.

In deze situatie is er behoefte aan een langetermijnfocus – in het bijzonder op het gebied van klimaat en de blootstelling van portefeuilles aan olie en gas. Om beleggers te helpen zich actief op te stellen ten aanzien van klimaatverandering werden in 2019 door de Europese Commissie voor het eerst de Paris Aligned Benchmarks (PAB) geïntroduceerd. Het biedt instrumenten om de overgang naar een koolstofarme economie te begeleiden en de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5 ºC, zoals beoogd in het klimaatakkoord van Parijs. Deze indices zijn overwogen naar bedrijven die op een geloofwaardig koolstofarm pad zijn of die groene oplossingen bieden, terwijl de blootstelling aan bedrijven die slecht gepositioneerd zijn voor de transitie wordt verminderd, waarbij beleggingen in olie- en gasbedrijven worden beperkt.

Philippe Roset, Hoofd Noord-Europa voor State Street SPDR ETF’s: “De wens van beleggers om hun portefeuilles versneld koolstofvrij te maken wordt sterker. State Street SPDR ETF’s heeft in samenwerking met MSCI vier aandelen-ETF’s gelanceerd die de Climate Paris Aligned Indexes volgen. Deze ETF's zijn ontworpen om snel, effectief en kostenefficiënt aan de klimaatdoelstellingen van beleggers te voldoen. De MSCI-indices zijn afgestemd op het klimaatakkoord van Parijs nemen alle PAB-doelstellingen over en streven, met behulp van hun Climate Value-at-Risk-model, naar een vermindering van de carbon footprint van de bovenliggende index met 10% per jaar, na de initiële reductie van 50%.”