Jaarcijfers 2021: Prestaties Onward Medical in lijn met prognoses

Onward Medical heeft vandaag haar jaarcijfers 2021 bekendgemaakt. Het bedrijf rapporteert een operationeel verlies van 34,3 miljoen euro in 2021 tegenover 20,0 miljoen euro in 2020.

Het eindejaarssaldo van geldmiddelen en kasequivalenten van ONWARD steeg tot 89,4 miljoen euro op 31 december 2021 versus 6,4 miljoen euro op 31 december 2020.

Dave Marver, CEO van ONWARD, licht de cijfers in het persbericht toe: "Ondanks uitdagende omstandigheden die wereldwijd van invloed waren op bedrijven, hebben we in 2021 sterk gepresteerd ten opzichte van onze primaire doelstellingen. We hebben uitstekende vooruitgang laten zien op het gebied van research & development. Zo hebben we onze derde Breakthrough Device Designation award ontvangen van de FDA, met succes de inschrijving voor de Up-LIFT studie afgerond en ons implanteerbare hulpmiddelenplatform voltooid. Ten slotte hebben we met succes twee belangrijke financieringen afgerond, waaronder een grote IPO die een hoogwaardige groep investeerders uit de VS, Europa en de rest van de wereld aantrok. We verwachten dat onze sterke kaspositie uit deze financieringen zal zorgen voor voldoende kasreserve tot eind 2024, maar we zullen opties blijven onderzoeken om nog meer kapitaal aan te trekken en de liquiditeit te vergroten via financieringsactiviteiten."

De financiële en operationele hoogtepunten van het bedrijf voor 2021 waren als volgt:

  • Toegekende Breakthrough Device Designation van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de ARCIM-therapie van ONWARD, gericht op het herstel van normale bloeddruk en rompcontrole voor mensen met een dwarslaesie (SCI). Dit is de derde keer dat het bedrijf een dergelijke erkenning krijgt.
  • Het afronden van de inschrijvingen voor de Up-LIFT studie in december, eerder dan verwacht en in minder dan 12 maanden, ondanks COVID-gerelateerde uitdagingen. Up-LIFT is de eerste grootschalige studie van niet-invasieve ruggenmergstimulatie-technologie.
  • Voltooide ontwikkeling van de eerste generatie ARCIM-technologieplatform als voorbereiding op het eerste gebruik op mensen van zijn IPG- en Lead-familie, dat naar verwachting in 2022 zal plaatsvinden als onderdeel van de HeMon-studie.
  • Het ophalen van 30 miljoen euro via een pre-initial public offering (IPO) financiering met converteerbare obligaties.
  • Het ophalen van 80 miljoen euro in een IPO op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam in oktober, vermoedelijk de grootste early-stage medtech IPO in de Europese geschiedenis.