Baillie Gifford breidt Benelux-team in Amsterdam uit

Baillie Gifford breidt haar recent geopende Benelux-vestiging in Amsterdam uit met de aanstelling van David Looijschelder als Business Development Manager. David zal helpen bij het onderhouden van bestaande klantrelaties en de toekomstige groei van Baillie Gifford stimuleren, met een focus op financiële instellingen, pensioenfondsen, fiduciaire managers, family offices en de wholesale-markt in Nederland, België en Luxemburg.

David is deze maand overgestapt van Fidelity International waar hij bijna vier jaar in het team heeft gewerkt dat zich richtte op Nederlandse institutionele cliënten. Daarvoor was hij werkzaam in het Emerging Markets Equities team van APG. David heeft een master in Politieke Economie behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Wim de Ruijter, Head of Benelux: "David's kennis van de lokale markt en expertise in het onderhouden van klantrelaties is een waardevolle aanvulling voor Baillie Gifford, die zal helpen nog sterkere relaties op te bouwen met klanten en prospects in de Benelux."

De Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford, is een actieve langetermijnbelegger die het kapitaal van zijn cliënten investeert in transformerende groeibedrijven en deze gedurende vijf tot tien jaar of langer ondersteunt. Bij Baillie Gifford werken momenteel 1.684 professionals, waaronder 47 partners, die het bedrijf volledig in handen hebben, verspreid over 11 locaties: Edinburgh, Amsterdam, Dublin, Frankfurt, Hongkong, Krakau, Londen, New York, Shanghai, Toronto en Zürich. Het beheerd vermogen bedraagt €328 miljard (per 31 maart 2022).