BlackRock: USD 5.000 miljard belegd vermogen in obligatie-ETF’s in 2030

Ondanks de huidige problemen op de obligatiemarkt, verwacht BlackRock dat het totaal belegd vermogen in obligatie-ETF's de komende jaren zal verdrievoudigen en tot boven de USD 5.000 miljard stijgt.

Tijdens de extreme marktvolatiliteit die de pandemie teweegbracht, vielen veel beleggers terug op het brede aanbod obligatie-ETF's dat beschikbaar is. Als gevolg daarvan hebben in de afgelopen twee jaar meer vermogensbeheerders obligatie-ETF's in hun portefeuilles geplaatst en is de institutionele opname van obligatie-ETF's verbreed en verdiept.

“Obligatie-ETF’s hebben een revolutie ontketend in de manier waarop we in obligaties kunnen beleggen, omdat ze mensen voor het eerst toegang gaven tot duizenden obligaties, tegen koersen die voor iedereen transparant waren”, zegt Salim Ramji, wereldwijd hoofd van iShares en indexbeleggingen bij BlackRock. “Sindsdien hebben obligatie-ETF’s een groot aantal hindernissen weten te overwinnen: de lange tijd waarin de rente rond nul procent bleef, de stress op de markten tijdens de pandemie en de hoge inflatiedruk. Ze staan centraal in de meer moderne, meer digitale en meer transparante obligatiemarkt.”