Towards Sustainability label voor zes fondsen van ODDO BHF Asset Management

ODDO BHF Asset Management heeft voor zes fondsen het Towards Sustainability-label behaald.

Het gaat om ODDO BHF Active Small Cap, ODDO BHF Polaris Flexible, ODDO BHF Sustainable Credit Opportunities, ODDO BHF Euro Credit Short Duration en ODDO BHF Green Bond.

"Met het snel evoluerende regelgevende kader voor duurzaamheid zijn onze klanten op zoek naar objectieve criteria om hen te informeren over de ESG-kwaliteit van een fonds. Wij zijn verheugd dat ODDO BHF AM dit label, dat wordt erkend voor zijn hoge normen, heeft gekregen. Het is voor onze klanten een garantie voor de kwaliteit van de ESG-benadering en de transparantie van onze fondsen", zegt Rachida Mourahib, Global Head of ESG Research bij ODDO BHF AM.

Nicolas Chaput, CEO van ODDO BHF Asset Management, voegt hieraan toe: "Wij zijn verheugd dat wij dit label hebben ontvangen voor zes van onze strategieën. Dit label garandeert onze klanten en distributiepartners een grotere transparantie over het duurzame karakter van elk van onze fondsen. Het is ook een bevestiging van het streven van ODDO BHF naar duurzame investeringen."

Towards Sustainability is een kwaliteitslabel met strenge eisen voor kandidaat fondsen. De strenge procedure voor de toekenning van het label is bedoeld om beleggers meer vertrouwen te geven in de duurzaamheid van het beheer van elk fonds met een label.