BlackRock steunt energietransitie met nieuwe eeuwigdurende infrastructuur-strategie

BlackRock kondigt een nieuwe eeuwigdurende infrastructuur-strategie aan om de wereldwijde energietransitie aan te jagen. De vermogensbeheerder wil door te investeren in toonaangevende bedrijven in de infrastructuur solide, inflatie-gelinkte inkomsten genereren voor beleggers, en tegelijk economische groei creëren. Meer dan de helft van de strategie zal zich in eerste instantie richten op Europese bedrijven. In de komende decennia wordt de focus steeds meer wereldwijd.

De strategie investeert in de ‘megatrends’ van de energietransitie, energiezekerheid, digitale en gemeenschapsinfrastructuur, duurzaam vervoer en de circulaire economie. BlackRock wil geld van beleggers steken in bedrijven zoals nutsbedrijven, spelers in end-to-end duurzame energie-infrastructuur, datacentra, accu-opslag, bedrijven die digitaliseringstechnologieën ontwikkelen voor het net, en bedrijven die opslagfaciliteiten en pijpleidingen bezitten voor het transport van aardgas, die ook geschikt kunnen worden gemaakt voor waterstof.

Edwin Conway, Global Head of BlackRock Alternative Investors: “We geloven dat infrastructuur gecombineerd met duurzaamheid een van de allergrootste alternatieve-beleggingskansen biedt van de komende jaren. Investeringen door private partijen zijn onontbeerlijk voor de energietransitie, en we zijn erg trots dat we onze klanten nog een mogelijkheid kunnen bieden om niet alleen mee te doen met die energietransitie, maar deze echt vooruit te helpen.”