Innovatie en duurzaamheid centraal in de nieuwe strategie van CFE om te bouwen aan de wereld van morgen

Op 20 september 2022 onthult de multidisciplinaire groep CFE haar nieuwe missie: mensen, competenties, materialen en technologie samenbrengen in een community voor positieve verandering. Zo plaatst CFE duurzaamheid, innovatie en uitmuntendheid voor zijn klanten centraal in haar strategie. De nieuwe missie is het resultaat van een strategische herpositionering, die ook tot uiting komt in een nieuwe visuele identiteit die nu gemeenschappelijk is voor al haar activiteiten.

Geïntegreerde oplossingen als antwoord op maatschappelijke uitdagingen

De klimaatverandering, energiecrisis, toegang tot betaalbare en kwalitatieve huisvesting, grondstoffenschaarste, afvalbeheer, mobiliteit, gezondheid en welzijn. Het zijn ongeziene ecologische en maatschappelijke uitdagingen die de groep CFE wil aanpakken.

“Wanneer je actief bent in sectoren die de wereld van morgen nog tientallen jaren vormgeven, heb je de verantwoordelijkheid om voor toekomstige generaties te zorgen. Daarom moeten we alles wat niet duurzaam is, durven veranderen”.

Met deze woorden stelt Raymund Trost, CEO en voorzitter van het Executief comité van de groep CFE, groep actief in vastgoedontwikkeling, multitechnieken, bouw en renovatie en duurzame investeringen, de nieuwe missie van CFE voor. Het bedrijf zet zich in om enkele van de meest dringende problemen het hoofd te bieden in onze huidige samenleving.

Waardecreatie heruitvinden

Door innovatie en duurzaamheid centraal te stellen in haar strategie, wil de groep CFE samen met haar medewerkers, klanten en partners opnieuw nadenken over de manier waarop waarde wordt gecreëerd.

"Wij zijn ervan overtuigd dat winst hand in hand moet en kan gaan met het welzijn van de planeet en de mensheid. Wij willen deze nieuwe ambitie met de wereld delen, want onze community is grenzeloos. Samen zijn er geen limieten aan wat we kunnen bereiken”, aldus Raymund Trost, CEO.

Community voor een positieve verandering

Als speler in duurzame gebouwen, slimme industrieën en de mobiliteitsinfrastructuur van morgen, wil de groep de gebundelde krachten van haar entiteiten aanwenden.

"CFE bevindt zich in een unieke positie. Door onze verschillende teams, hun vaardigheden en technologische knowhow te combineren, kunnen wij geïntegreerde oplossingen bieden voor vaak zeer complexe uitdagingen”, legt Raymund Trost uit.

Door mensen, competenties, materialen en technologie samen te brengen in een community voor positieve verandering, kan CFE een positieve verandering teweegbrengen. De versterkte samenwerking tussen haar entiteiten wordt weerspiegeld in de nieuwe visuele identiteit, die door al haar entiteiten wordt overgenomen.

Wood Hub, de ultieme uiting van deze missie

Wood Hub, de nieuwe hoofdzetel van de groep die in het najaar van 2023 opgeleverd zal worden, is de concretisering van deze nieuwe missie. Dit intelligente gebouw in hartje Oudergem, dat goed bereikbaar is met alternatieve vervoersmiddelen, brengt de competenties van verschillende entiteiten van CFE samen: BPI Real Estate voor de ontwikkeling, BPC Group en Wood Shapers voor de bouwwerkzaamheden, Benelmat voor de logistieke ondersteuning en ten slotte VMA voor de technieken en ‘Smart Building’-software VMANAGER, die het mogelijk maakt om gebruik te maken van de data van alle technische installaties om het energieverbruik en het gebruikerscomfort te verbeteren en te optimaliseren.

"Wood Hub zal het bewijs zijn dat de combinatie van onze verschillende expertises een aanzienlijke meerwaarde oplevert. Wij willen dat deze filosofie van synergie deel uitmaakt van elk project dat wij ondernemen. Van het ZIN-gebouw en Usquare in Brussel tot ZNA Cadix in Antwerpen, wij willen dat ons werk de tand des tijds doorstaat", besluit Raymund Trost

Het resultaat is een gebouw van de toekomst dat laat zien wat vandaag al mogelijk is: gecertificeerd

in BREEAM Outstanding en WELL Platinum en energieneutraal als NZEB-gebouw (Nearly Zero Energy Building). En dit dankzij geothermische en warmtepompsystemen in combinatie met 120 kW aan fotovoltaïsche panelen. Bovendien laat de innovatieve hybride structuur van hout en beton toe om ongeveer 14% CO2 te besparen in vergelijking met traditionele bouw.