Vanguard lanceert twee ESG ETF's

Vanguard heeft vandaag twee nieuwe op milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) gerichte exchange traded funds (ETF’s) gelanceerd. De Vanguard ESG Emerging Markets All Cap UCITS ETF en de Vanguard ESG Developed Asia Pacific All Cap UCITS ETF dienen als hoekstenen voor ESG-bewuste portefeuilles. De ETF’s zijn genoteerd op de London Stock Exchange (LSE), Deutsche Börse, Borsa Italiana, Six Swiss Exchange en Euronext Amsterdam.

De Vanguard ESG Emerging Markets All Cap UCITS ETF volgt de FTSE Emerging All Cap Choice Index en heeft een OCF (Ongoing Charges Figure, of lopende kosten) van 0,24%. De Vanguard ESG Developed Asia Pacific All Cap UCITS ETF volgt de FTSE Developed Asia Pacific All Cap Choice Index. Deze ETF heeft een OCF van 0,17%.

De op uitsluiting gebaseerde ESG-fondsen van Vanguard volgen benchmarks die zijn afgeleid van veelgebruikte en beschikbare marktkapitalisatie-gewogen indices, die worden verstrekt door onafhankelijke benchmarkleveranciers. De indices geven een gewogen blootstelling aan grote, middelgrote en kleine bedrijven in de relevante doelmarkten. De benchmarkleveranciers passen vervolgens transparante screeningcriteria toe om de blootstelling aan bepaalde sectoren waarover veel beleggers zich zorgen maken, zoals vuurwapens, tabak of fossiele brandstoffen, uit te sluiten of te beperken.

Fong Yee Chan, hoofd ESG-strategie in het VK en Europa: “ESG-indexproducten die bepaalde sectoren uitsluiten zorgen ervoor dat beleggers hun ESG-voorkeuren in hun beleggingen kunnen opnemen, terwijl ze ook de belangrijkste voordelen van indexfondsen behouden: diversificatie, transparantie en lage kosten. De interesse in ESG-indexbeleggen blijft stijgen: de netto cashflow van de Europese industrie is vorig jaar verdubbeld.”

De nieuwe ETF’s staan onder beheer van Vanguard’s Equity Index Group, die wereldwijd meer dan $4,8 biljoen belegt en bestaat uit een team van 57 specialisten met brede kennis en expertise.

Door de toevoeging van de nieuwe ETF’s bestaat Vanguards’ aanbod van in Ierland gedomicilieerde fondsen voor milieu- en maatschappelijk bewuste beleggers uit de volgende fondsen en ETF’s:

Vanguard etf kosten