Trade Republic breidt spectrum uit

Trade Republic, Europa's grootste beleggingsplatform, zet zijn Europese expansie voort. Vanaf vandaag kunnen mensen in elf nieuwe markten Trade Republic gebruiken om vermogen op te bouwen door hun geld te investeren. Met haar lancering in België, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slowakije en Slovenië, is Trade Republic nu aanwezig in bijna de hele eurozone. Hierdoor kunnen 340 miljoen Europeanen een vliegende start maken met het opbouwen van vermogen, door middel van veilige en gemakkelijke toegang tot kapitaalmarkten.

"Inflatie in de eurozone is sterk gestegen - dit zou een wake-up call moeten zijn voor alle Europeanen", zegt Christian Hecker, mede-oprichter van Trade Republic. "Alle Europeanen moeten toegang hebben tot kapitaalmarkten om langetermijninvesteringen mogelijk te maken, deel te nemen aan economische groei, en vermogen op te bouwen voor hun pensioen. We hebben Trade Republic opgericht om hen in staat te stellen precies dat te doen, en zijn nu beschikbaar in in totaal zeventien markten, zodat zoveel mogelijk Europeanen bij ons hun persoonlijke financiën kunnen regelen.”

Met een eenvoudige en intuïtief aanbod democratiseert Trade Republic nu investeringen in bijna de hele eurozone. De kern van Trade Republic’s product is gratis periodiek beleggen in ETF's en aandelen. Het Trade Republic-account kan binnen enkele minuten zowel in de app als op de desktop worden geopend. Er zijn geen transactiekosten voor het uitvoeren van een order, klanten betalen slechts één euro vast bedrag per transactie om externe kosten te dekken. Mensen kunnen beleggen in afzonderlijke aandelen, ETF's, cryptovaluta of derivaten. Begin oktober voegde Trade Republic ook fractioneel beleggen toe aan zijn platform. Gebruikers kunnen nu voor elk eurobedrag in aandelen en ETFs beleggen. Omdat beleggers met een kleiner budget zich nu alle aandelen kunnen veroorloven, heeft dit een enorme drempel voor toegang tot de kapitaalmarkten opgeheven.

Sinds de lancering van Trade Republic in Nederland in 2021 hebben we een nieuwe generatie particuliere lange termijn beleggers zien opstaan. We zijn verheugd om ons platform nu aan te bieden aan de inwoners van nog 11 andere Europese landen, zodat zij ook kunnen beginnen aan het opbouwen van vermogen”, zegt Hugo Suidgeest, Country Manager van Trade Republic in Nederland.

Om het financiële systeem te veranderen, heeft Trade Republic sinds 2015 haar productaanbod van de grond af opgebouwd met een gebruiksvriendelijk product dat iedereen zich kan veroorloven. Met meer dan € 1,3 miljard aan investeringen door Sequoia, Founders Fund en Ontario Teachers', zal Trade Republic blijven investeren in verdere groei, haar aanbod uitbreiden en nieuwe producten lanceren om alle Europeanen in staat te stellen vermogen op te bouwen.