Trade Republic voegt meer dan 200 nieuwe ETF's toe aan aanbod

Net op tijd voor Wereldspaardag breidt spaarplatform Trade Republic haar beleggingsaanbod voor klanten aanzienlijk uit.

Met de toevoeging van meer dan 200 nieuwe ETF's biedt Trade Republic nu Europa's grootste selectie van gratis ETF- en aandelenspaarplannen. Vanguard, Invesco, VanEck en andere bekende uitgevers van ETF's zijn nu beschikbaar op het platform. Daarnaast biedt Trade Republic nieuwe exclusieve beleggingsproducten aan om eenvoudig te kunnen beleggen in onderwerpen als Big Tech of Duurzaamheid. Alle spaarplannen kunnen nu worden gestart vanaf één euro en kunnen worden geïnd via automatische incasso van de eigen bankrekening van de klant.

"Trade Republic is het huis voor beleggers in heel Europa. Meer dan de helft van onze klanten schrijft zich bij ons in voor hun allereerste spaarplan", zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. "Met de nieuwe ETF's kan elke Europeaan gratis en voor elk budget beginnen met sparen. Automatische incasso van iemands bankrekening maakt het sparen nog gemakkelijker. Na de lancering van fractionele aandelen is dit weer een stap verder in de democratisering van vermogensopbouw."

Om zijn ETF-aanbod uit te breiden, heeft Trade Republic nieuwe emittenten zoals Vanguard, Invesco en VanEck aan zijn portefeuille toegevoegd. Vanaf vandaag kunnen klanten beleggen in meer dan 1.500 ETF's, plus 2.500 aandelenspaarplannen. Alle spaarplannen zijn permanent gratis en kunnen worden gestart met slechts één euro als minimum orderbedrag.

Daarnaast kunnen klanten met nieuwe exclusieve producten eenvoudig, veilig en goedkoop beleggen in thema's en megatrends zoals Big Tech of Duurzaamheid.

“Door regelmatig hetzelfde bedrag te beleggen, verminderen beursbeleggers de impact van volatiliteit en verminderen ze het risico, zonder voortdurend te moeten proberen het beste moment te identificeren om in of uit de markt te stappen. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar het is een winnende strategie voor langetermijnbeleggers omdat het een van de beste manieren is om te genieten van de langetermijngroei van de financiële markten," zegt Matthias Baccino, Country Manager van Trade Republic in België.

Alle features zullen in de maand november geleidelijk aan voor de klanten worden uitgerold. Met deze updates breidt Trade Republic haar spaaraanbod aanzienlijk uit en bevestigt zij haar unieke positionering als het grootste Europese spaarplatform. Naast ETF- en aandelenspaarplannen biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om te handelen in volledige en fractionele aandelen, ETF's en derivaten via één gebruiksvriendelijk product met de betrouwbaarheid van een gereguleerde financiële instelling. Vandaag bereikt Trade Republic al 340 miljoen mensen in 17 Europese markten.