Schroders stelt Willem Schramade aan als Head of Sustainability Client Advisory

Schroders heeft Willem Schramade aangesteld als Head of Sustainability Client Advisory, ter ondersteuning van Schroders’ focus op het helpen van klanten bij het navigeren door het zich ontwikkelende duurzame beleggingslandschap.

Willem schramade
Willem Schramade
In deze nieuwe functie heeft Willem een wereldwijde taak en rapporteert hij aan Gavin Ralston, hoofd van Schroders Strategic Client Group. Hij zal nauw samenwerken met het duurzame beleggingsteam en de regionale specialisten van Schroders en zich richten op het uitbreiden van de strategische duurzaamheidsondersteuning voor belangrijke klanten.

Willem kan bogen op uitgebreide ervaring in de sector. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière in vermogensbeheer doorgebracht, eerst bij Robeco waar hij verschillende functies op het gebied van duurzaamheid bekleedde, en daarna bij NN Investment Partners waar hij portfoliomanager van impact investing was en, recentelijk, adviseur duurzame financiering.

Willem heeft ook enkele jaren als academicus gewerkt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij promoveerde in Corporate Finance, en is co-auteur van verschillende boeken over duurzame financiering.

Gavin Ralston, Head of Strategic Client Group bij Schroders: "Willem zal zich richten op het ondersteunen van onze klanten en klantgerichte teams bij het navigeren door het duurzame beleggingslandschap. Hij bevindt zich in een uitzonderlijk goede positie om dit te doen, want hij heeft twee decennia ervaring opgedaan in de sector met duurzaamheid, waardering en impact investing als academicus, vermogensbeheerspecialist en consultant.

"Nu ESG-kwesties steeds belangrijker worden voor beleggers, is het van cruciaal belang dat wij over de juiste expertise in de hele onderneming beschikken om onze positie als betrouwbare adviseurs voor onze klanten te versterken. We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het vestigen van onze duurzame reputatie, maar de lat ligt steeds hoger en we zijn vastbesloten om ons duurzame beleggingsaanbod te verbreden en te verdiepen."