M&G plc benoemt Joseph Pinto tot CEO van M&G Asset Management

M&G plc, de leidende internationale spaar- en beleggingsonderneming, kondigt de benoeming aan van Joseph Pinto tot de volgende Chief Executive Officer van M&G Asset Management.
Joseph pinto
Joseph Pinto

Joseph zal verantwoordelijk zijn voor alle beleggingscapaciteiten, waaronder de strategieën voor aandelen, vastrentende waarden, multi-activa, particuliere en alternatieve activa, naast distributie, bedrijfsvoering en propositiebeheer in het vermogensbeheer.

Met 30 jaar ervaring in vermogensbeheer, financiële dienstverlening en consulting komt Joseph over van Natixis Investment Managers, waar hij werkzaam was als Head of Distribution and Investment Solutions voor EMEA, APAC en LATAM en als Global Chief Operating Officer. Daarvoor werkte Joseph 13 jaar bij AXA Investment Managers, waar hij leidinggevende functies bekleedde, waaronder Global Chief Operating Officer, Global Head of Markets & Investment Strategy en Head of Business Development voor Zuid-Europa en het Midden-Oosten.

Joseph treedt in maart 2023 in dienst en wordt lid van het Executive Committee van M&G en rapporteert aan Chief Executive Andrea Rossi. Hij volgt Jonathan (Jack) Daniels op, die in juli 2022 aankondigde na 21 jaar bij het bedrijf met pensioen te willen gaan.

De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Andrea Rossi, Group Chief Executive, M&G plc zei: ​"Het doel van M&G is om mensen te helpen hun spaargeld en beleggingen op verantwoorde wijze te beheren en te laten groeien. Joseph brengt bij M&G een diepgaand inzicht in de behoeften van de klant en hoe deze zich door de veranderende economische omstandigheden hebben ontwikkeld. ​

Hij heeft een sterke reputatie op het gebied van het realiseren van strategische ambities in beleggingsbeheer, en ik ben ervan overtuigd dat zijn combinatie van commerciële visie en pragmatisch leiderschap zal helpen bij het transformeren van de manier waarop M&G waarde levert aan haar klanten en andere belanghebbenden."

Joseph Pinto, toekomstig Chief Executive Officer Asset Management van M&G plc, zei: ​"De breedte van M&G's actieve vermogensbeheercapaciteiten in combinatie met haar sterke balans biedt al lang innovatieve oplossingen voor klanten. Ik kijk ernaar uit om de gerespecteerde beleggingsteams aan te sturen om M&G's internationale groei en duurzaamheidsagenda te stimuleren en tegelijkertijd de klanten uitstekende resultaten te bieden."