DWS lanceert Xtrackers die gekoppeld zijn aan de ontwikkelingsdoelen van de VN

DWS is de eerste vermogensbeheerder die beleggers de mogelijkheid biedt om te beleggen in ETF's die gekoppeld zijn aan de ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. DWS heeft samen met de MSCI zes SDGs aangemerkt die gemakkelijk kunnen worden gemeten op prestatie. De beursgenoteerde bedrijven worden geselecteerd op basis van de verhouding tot en relevantie ten aanzien van het aangemerkte doel.

The Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETFS zijn afgestemd op zes verschillende doelen: SDG 12 (duurzame productie en consumptie), SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen), SDG 9 (innovatie, industrie en infrastructuur), SDG 7 (betaalbare schone energie), SDG6 (schoon water en sanitair) SDG 3 (goede gezondheid en welzijn).

De ETF’s beleggen in smallcap-, midcap- en grootbedrijven in 23 ontwikkelde landen en 24 opkomende landen. Als uitgangspunt is de MSCI ACWI Investable Market Index genomen. Alleen bedrijven die tenminste 50% van de respectievelijke doelen steunen worden geselecteerd. Belangrijk is dat bedrijven die expliciet ingaan tegen een of meerdere ontwikkelingsdoelen worden uitgesloten. Het maakt dan niet uit om welke van de 17 doelen het uiteindelijk gaat.