Pimco: Obligatierentes op hoogste niveau sinds financiële crisis

Obligatierentes bereiken met 5% tot 7% de hoogste niveaus sinds de financiële crisis in 2008. “Na de recente opleving voor obligaties zijn waarderingen aantrekkelijk en zouden beleggers die aan de zijlijn stonden, terug moeten keren naar de obligatiemarkt”, zegt Daniel Ivascyn, Group CIO bij ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco.

Ivascyn benadrukt dat obligaties ten tijde van economische verslechtering vaak beter presteren dan andere beleggingscategorieën. “En, het risico bestaat dat de economie verslechtert ten opzichte van de verwachtingen.”

Pimco is vooral positief over obligaties van hoge kredietwaardigheid. “Wij kijken onder andere naar mogelijkheden in de markten voor gestructureerde producten, asset backed securities en commerciële hypotheken die doorgaans profiteren van een solide investment grade, of zelfs AAA-rating”, stelt de Pimco-CIO.

Daartegenover staat dat beleggers voorzichtig moeten zijn met senior secured loans en andere soorten bedrijfsschulden met variable rentes. Ivascyn: “Die bedrijven voelen de volledige impact van het beleid van de centrale bank.”