PGIM Real Estate neemt grote portefeuille eengezinswoningen over in het VK

PGIM Real Estate heeft een grote portefeuille eengezinswoningen in Manchester en Liverpool verworven. De aankoop is verworven via PGIM Real Estate's UK Affordable Housing strategie. PGIM Real Estate is het $204,4 miljard grote vastgoedbeleggingsbedrijf van PGIM.

De portefeuille is overgenomen van Goldman Sachs Asset Management en bestaat uit 918 eengezinshuurwoningen verspreid over vijftien projecten. De portefeuille sluit tevens aan bij de doelstellingen van de UK Affordable Housing strategie, die onder meer nastreeft woningen aan te bieden met een betaalbare huuprijs voor werkende gezinnen en voor mensen die een woning delen. Een additioneel doel is om de woningen energiezuiniger te maken.

Sinds de lancering van de strategie in december 2020 is er nu bijna 300 miljoen pond uitgegeven aan iets meer dan 1.500 woningen binnen 27 verschillende projecten. Daarmee is PGIM Real Estate één van de grootste eigenaren van eengezinshuurwoningen in het Verenigd Koninkrijk.

Charles Crowe, senior portfolio manager van de UK Affordable Housing strategie en Head UK Investments bij PGIM Real Estate zegt: "Deze overname zorgt ervoor dat de broodnodige betaalbare huurwoningen beschikbaar blijven in een tijd waarin de kosten van het levensonderhoud stijgen. Ondanks uitdagende marktomstandigheden houden we het volste vertrouwen in de Britse markt voor eengezinshuurwoningen, omdat de sector relatief veilige woningen van hoge kwaliteit voor gezinnen biedt en tegelijkertijd duurzame inkomsten voor onze investeerders genereert."

Chris Semones, managing director in de Real Estate business bij Goldman Sachs Asset Management, zegt: "We zijn blij dat we de verkoop van deze hoogwaardige, professioneel beheerde huurportefeuille aan PGIM Real Estate hebben afgerond. Blijven investeren in de Britse woningsector is cruciaal voor het leveren van het hoognodige aanbod van hoogwaardige particuliere huurwoningen. Wij danken Pitmore voor de samenwerking bij het beheer van de portefeuille."

Knight Frank adviseerde en handelde in naam van PGIM Real Estate, Savills handelde in naam van Goldman Sachs Asset Management.