BlackRock: Beleggen in emerging markets 2.0

De afgelopen twintig jaar is er veel veranderd binnen opkomende markten. Maar weten beleggers wel hoe ze om moeten gaan met deze Emerging Markets 2.0? De dagen van “raw beta” zijn definitief voorbij, aldus Amer Bisat, hoofd Emerging Markets Fixed Income bij vermogensbeheerder BlackRock. Succesvol beleggen in opkomende markten staat anno 2023 in het teken van variatie, diversificatie, kwaliteit, streng risicomanagement en grondige research.

Enkele hoofdpunten uit het laatste EM-rapport van de vermogensbeheerder, dat is te downloaden onderaan deze mail:

- De ene opkomende markt is de ander niet. Beleggen in emerging markets is tegenwoordig meer dan het bezitten van een mandje effecten dat de benchmarkt volgt. Een goede selectie en variatie zijn cruciaal. Analyse van BlackRock toont aan de assetprijzen van opkomende markten steeds meer uit elkaar liggen. Bisat verwacht dat die trend doorzet.
- Hoge kwaliteit als kern. Opkomende markten zijn een brede assetklasse. Sommige EM-assets van hoge kwaliteit bieden beleggers betere yields dan hun tegenhangers in de ontwikkelde markten.
- Spreid je winstkansen. Emerging markets zijn niet langer een simplistische, eendimensionale en thematische assetklasse. Als belegger moet je goed onderzoek doen, onderbouwde keuzes maken en je kansen spreiden.