Dubai doet olievondst

Sjeik Mohammed Rashid Al Maktoum van het emiraat Dubai heeft de ontdekking van een nieuw olieveld bekendgemaakt. Hij sprak van ‘goed nieuws' voor de bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten. Hoe groot het veld precies is en wanneer er begonnen kan worden met boren is nog niet duidelijk.

De lokale krant Al Bayan schrijft dat de vondst ‘veelbelovend' is. Volgens bronnen in de oliesector bevindt de olie zich in de buurt van een ander olieveld van het emiraat.
Dubai kwam de afgelopen maanden vooral negatief in het nieuws. Zo kampt het emiraat met een schuldenlast van meer dan 100 miljard dollar en werd tenauwernood het faillissement vermeden danzij een aantal cashinjecties vanuit Abu Dhabi.

In tegenstelling tot dat buurland beschikt Dubai nauwelijks meer over olievoorraden. Het emiraat investeerde daarom fors in projecten om zakenlui en toeristen te trekken, waardoor grote schulden ontstonden. Tot voor kort werd geschat dat de laatste druppel binnen twintig jaar naar boven zou komen. De laatste vondst dateert alweer uit 1991.

Express.be