Alex biedt onafhankelijke research door samenwerking met FDA

De research en macro-economische analyses van Financiële Diensten Amsterdam zijn door Alex Vermogensbank volledig in haar website geïntegreerd. Particuliere beleggers die klant zijn bij Alex beschikken hiermee over dezelfde onafhankelijke hoogwaardige analyses die tot dusver alleen voor institutionele partijen bereikbaar waren.

In het bijzonder voor de Nederlandse particuliere beleggers heeft FDA research
ontwikkeld voor fondsen die deel uitmaken van de AEX en Midkap index. Deze komt als basis gratis ter beschikking voor alle klanten van Alex. Daarnaast bestaat een premium abonnement waarmee beleggers meer informatie over meer bedrijven tot krijgen aangeboden. Particuliere beleggers kunnen hierdoor voor het eerst profiteren van de onafhankelijke research in combinatie met Alex als onafhankelijke broker.

Op 31 maart 2011 organiseert Alex een online seminar met uitleg voor haar klanten over het gebruik van fundamentele analyse en hoe FDA hierin gemak en ondersteuning biedt.

Matthijs Aler, directeur Alex Vermogensbank:
“FDA is het enige onafhankelijke research instituut voor beleggers in Nederland. Door deze hoogwaardige research gratis beschikbaar te stellen aan particuliere beleggers slaagt Alex opnieuw in haar missie om particuliere beleggers dezelfde mogelijkheden te bieden als professionele beleggers. Juist de garantie van onafhankelijkheid is voor beleggers van meerwaarde.”

Jan van der Meulen CEO FDA:
“Door het bundelen van de krachten vormen FDA en Alex een unieke combinatie, waarbij onafhankelijkheid in alle opzichten geborgd is.”