Kempen Orange Fund pakt Morningstar Award aandelen Nederland

Het Kempen Orange Fund heeft de prestigieuze FD Morningstar Award gewonnen in de categorie Aandelen Nederland. Morningstar heeft dat gisterenavond bekend gemaakt. De FD Morningstar awards zijn de Oscars voor beleggingsfondsen. Het team dat het fonds beheert, won deze onderscheiding ook al in 2006, 2007 en 2009 voor het Kempen Orange Fund en Kempen Oranje Participaties.

Waardering
joop Witteveen“Een enorme waardering voor ons team”, zegt Joop Witteveen hoofd van het Nederlandse smallcap team van Kempen Capital Management. “Het feit dat we deze onderscheiding weer winnen, onderstreept het succes van onze visie waarin betrokken aandeelhouderschap en lange termijn centraal staan. Doordat we lange tijd aandeelhouder zijn in een bedrijf kennen we de onderneming door en door. Daardoor zijn we in staat om de juiste beslissingen te nemen. De aandeelhouder in ons fonds profiteert daarvan.”

Het Kempen Orange Fund belegt in Nederlandse small- en midcapbedrijven en viert dit jaar het 20-jarig bestaan. Het trackrecord van het fonds is indrukwekkend: het gemiddeld jaarlijks rendement sinds de oprichting bedraagt (na kosten) 12% tegenover 9,7% voor de benchmark, de GPR Dutch Small Cap Index . Een belegger van het eerste uur heeft zijn inleg meer dan verachtvoudigd. Daarmee is het een van de succesvolste Nederlandse beleggingsfondsen.