IG Markets opent deuren in Nederland

Vanaf heden start de grote Britse broker IG Markets met haar activiteiten in Nederland. IG Markets gaat zich vooral richten op het aanbieden van CFD’s (contracts for differences). Naast dit derivaat biedt IG Markets ook de handel in bijna alle andere assetcategorieën aan. In totaal gaat om zo’n 7000 titels die vrijwel continu gehandeld kunnen worden. Het unieke aan de dienstverlening van IG Markets is het feit dat, mede door haar schaalgrootte, transacties gedaan kunnen worden via praktisch alle beurzen.

Continue handel
Beleggers zitten zodoende niet meer vast aan tijdszones of aan vaste beurzen.”Ons systeem sorteert puur op prijs en haalt de quotes bij alle grote beurzen vandaan. Een futurecontract op de AEX -index hoeven we dus niet perse via NYSE Euronext aan te schaffen maar dat doen we via een andere beurs indien dat voordeliger is” aldus hoofd IG Markets Nederland Barry van der Laan.

Schaalgrootte
IG Markets kan in Nederland gelijk een vliegende start maken. Het bedrijf is onderdeel van de IG Group Holdings (genoteerd aan de FTSE 250) en geldt als één van de meest prominente spelers in de Britse CFD markt. Omdat er in het Verenigd Koninkrijk geen vermogensbelasting wordt geheven op CFD-contracten zijn de CFD’s daar ongekend populair. Mede door de grote vraag heeft IG Markets zich zo verder hier op kunnen specialiseren. In de Londense dealingroom werken ruim 1000 handelaren.

IG Markets heeft hierdoor in Nederland al gelijk een vliegende start. IG Markets stelt dat het geen specifiek doel heeft qua positie in de markt. De markt voor actieve beleggers wordt op 400.000 geschat (50.000 hiervan is zeer actief).