ABAF-BVFA en Vlerick Leuven Gent Management School bundelen hun krachten

Sinds de crisis staan onze financiële instellingen opnieuw voor de uitdaging van het recruteren, ontwikkelen en behouden van talenten en worden ze geconfronteerd met toenemende vereisten inzake professionaliteit en certificering. Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen bundelen BVFA en Vlerick Leuven Gent Management School hun krachten en lanceren ze in januari 2012 een nieuwe part-time Masters in Finance in Brussel als voorbereiding op de CIIA en CFA examens.

BVFA
De Belgische Vereniging van Financiële Analisten, BVFA organiseert sinds 1981 gespecialiseerde opleidingen in de financiële analyse. Tot op heden heeft deze prestigieuze vereniging meer dan 1950 analisten opgeleid. Vlerick Leuven Gent Management School van haar kant, is de enige business school in België met alle accreditaties op haar naam en ze behoort tot de beste in de wereldranking van de Financial Times. De School heeft sinds 1984 een full-time Masters in Finance die wordt erkend als voorbereiding voor het CFA.

Het nieuwe programma dat de academische internationale talenten van Vlerick en de professionele kwaliteiten van BVFA combineert, zal de marktpositie versterken van deze twee pedagogische opleidingsstructuren. Het moet een bron van keuze vormen voor alle financiële ondernemingen die doelen op het ontwikkelen van de financiële vaardigheden van hun jonge managers en analisten, op een manier die verenigbaar is met het nastreven van hun carrière zo meldt het persbericht.