ABN Amro boekt een hogere kwartaalwinst

ABN Amro heeft het eerste kwartaal van dit jaar een verdubbeling van de nettowinst gerealiseerd ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. De bank noteerde onder aan de streep 539 miljoen euro winst.

Lagere reservering
ABN AMRO <a href='/aandeel/49-ageas'> Ageas </a>“Waar we zo blij mee zijn, is dat dit het resultaat is van zowel meer inkomsten als lagere kosten,” aldus CEO Jan van Rutte. ABN profiteerde voornamelijk van de kleinere reservering die voor slechte leningen moest worden aangehouden. Volgens de topman van ABN AMRO is de bank goed op weg naar een integratie van Ageas . Toch denkt Rutte dat er banenverlies zal optreden, maar dit kan grotendeels natuurlijk verlopen. Door de fusie tussen Ageas en ABN AMRO kan er verder aan kostenbesparingen worden gedaan doordat er efficiënter wordt gewerkt.

Staatslening
CEO, Jan van Rutte, is gematigd positief over de toekomst, omdat de inkomsten onder druk komen te staan door een stijgende rente. Ook de kwestie Griekenland geeft geen direct gevaar omdat ABN AMRO geen staatleningen in Griekenland heeft. Wel heeft de bankinstelling 1,4 miljard euro uitstaan in Griekenland met een garantie van de overheid dat land.