VPV Bankiers verandert naam in Hof Hoorneman Bankiers

VPV Bankiers gaat met ingang van vandaag verder als Hof Hoorneman Bankiers. Daarmee krijgt de bank de naam van twee aandeelhouders, Fried van ’t Hof en Piet Hoorneman. Zij namen in 2009, op het dieptepunt van de markt, via een managementbuyout de aandelen over van Dresdner Bank. De directie van Hof Hoorneman Bankiers wordt gevoerd door Fried van ’t Hof, Piet Hoorneman en Jaco Aardoom.

Hof Hoorneman Bankiers

foto door Ienske Meindertsma: Piet Hoorneman, Fried van 't Hof en Jaco Aardom

Focus blijft op waardebeleggen
Centraal in de beleggingsstrategie van Hof Hoorneman Bankiers staat te allen tijde het begrip „value investing‟ (waardebeleggen). Value investing houdt in dat Hof Hoorneman belegt in ondergewaardeerde ondernemingen. Dat gebeurt alleen wanneer Hof Hoorneman - na uitgebreide research - een trigger vindt die erop wijst dat de beurskoers binnen een redelijke termijn de intrinsieke waarde van het bedrijf zal naderen of overstijgen.

Belangrijk is ook dat er een contant rendement wordt ontvangen (bijvoorbeeld via dividend uit aandelen). Hof Hoorneman richt zich daarbij hoofdzakelijk op West-Europa, het Verenigd Koninkrijk en China.