Rinnooy Kan opent nieuwe locatie Duisenberg School of Finance aan de Zuidas

In aanwezigheid van studenten, academen, managers en professionals uit de financiële sector, afgevaardigden van de publieke sector en andere genodigden, opende Alexander Rinnooy Kan officieel het nieuwe onderkomen van Duisenberg school of finance en Tinbergen Institute aan de Zuidas. In zijn toespraak benadrukte Rinnooy Kan het belang van Nederland als kennis economie en de koppeling tussen onderzoek en onderwijs die daarin een belangrijke rol speelt.

Nederland Kennisland
Rinnooy Kan roemde de samenwerking tussen Duisenberg school of finance en Tinbergen Institute. De twee instellingen, volgens Rinnooy Kan beide met bijzondere naamgever, staan samen sterk in het intensiveren van de onderzoekscultuur die nodig is om Nederland terug op de kaart te krijgen als kennisland.

Alexander Rinnooy Kan Duisenberg School of Finance Zuidas Amsterdam

Na de woorden van Alexander Rinnooy Kan werden de gasten onder begeleiding van een zogenaamde ‘talking drum’ uitgenodigd de nieuwe locatie van Duisenberg school of finance en Tinbergen Institute van binnen te bekijken. De beide instituten hebben gezamenlijk hun intrek genomen op de eerste verdieping van het Symphony gebouw aan de Amsterdamse Zuidas.