Goldman Sachs ziet olie naar de 130 USD gaan

De Amerikaanse zakenbenk Goldman Sachs roept op om een eind te maken aan de speculaties in de grondstoffen markt. Ook adviseert ze haar cliënten om olie, koper en zink te kopen nadat de prijzen begin mei gekelderd zijn.

Nu weer longOlievelden
De bank veroorzaakte een opschudding op de grondstoffen markt toen het adviseerde een kleinere positie in grondstoffen te nemen. Zo stelde Goldman dat de prijs van olie te hoog was en niet gebaseerd op fundamenten. Een paar weken na het short gaan, gingen de grondstoffenprijzen onderuit naar één van de scherpste dalingen ooit op één dag en olie noteerde een stand van 12 dollar per barrel.

Brent naar de 130
Goldman Sachs heeft haar cliënten geadviseerd dat het momenteel een goede tijd is om een long positie in te nemen in grondstoffen. Goldman Sachs heeft de grootste posities in grondstoffen. De analisten verwachten voor de komende jaren en masse hogere prijzen voor de grondstoffen. Brent crude oil zal naar 120 dollar stijgen eind 2011, over 12 maanden naar 130 dollar en naar 140 dollar eind 2012 zo verwacht de bank. De koers van Brent crude oil noteert woensdag om 14.55 een stand van 112,59 dollar per vat.