Jim Rogers blijft zeer positief over China, "vastgoedbubbels zijn geen probleem"

Superbelegger Jim Rogers was deze week te gast in het BBC-programma 'HardTalk' waar, hij op de rooster werd gelegd over zijn investeringen in Azië.

Rogers is ervan overtuigd dat zich in bepaalde kustgebieden van China een vastgoedbubbel aan het vormen is, 'maar dat is niet China in zijn geheel.' Natuurlijk zullen zich in China problemen voordoen, maar het blijft een veel betere plaats om je geld te beleggen dan in het failliete Westen. Volgens Rogers is de vastgoedsituatie in China trouwens veel minder dramatisch dan in de VS.Rogers ziet China in de toekomst geconfronteerd met tal van problemen, maar op één probleem na zijn die alle overkoombaar:

'Het maakt niet uit of er een burgeroorlog komt, zich vastgoedbubbels vormen, epidemieën uitbreken of er zich economische depressies voordoen... Van die zaken kan je herstellen. Het enige waar je niet van kan herstellen is van een gebrek aan water. Als China zijn waterprobleem niet oplost dan betekent dat het einde van het Chinese mirakel. Anderzijds is China zich daar goed van bewust en investeert het land jaarlijks miljarden dollars in de oplossing van dit probleem.'