Duisenberg School of Finance en De Brauw Blackstone Westbroek gaan samenwerken

Duisenberg school of finance en De Brauw Blackstone Westbroek N.V. kondigen vandaag hun samenwerking aan. De school en het advocatenkantoor tekenden een partnership voor een periode van drie jaar. Duisenberg school of finance en De Brauw zijn beide gebaat bij een nauwere samenwerking tussen financiële en juridische professionals.

Gastcolleges
De twee partijen zullen gezamenlijk activiteiten ontwikkelen en juristen van De Brauw zullen gastcolleges in het Finance en Law programma van Duisenberg school of finance verzorgen. De ambitie van Amsterdam is om een internationaal erkende broedplaats van talent te zijn en tevens een virtueel netwerk van financiële, professionele, universitaire en andere kennisinstellingen gericht op innovatie en het delen van wetenschappelijke kennis.

Nieuw soort finance professionals
Dirk Schoenmaker Duisenberg School of FinanceProfessor Dirk Schoenmaker, Dean bij Duisenberg school of finance: “Ons doel is om spil te zijn in de combinatie academia en sector. Het creëren van een sterk netwerk waar kennis gedeeld en ontwikkeld wordt en het opleiden van een nieuw soort financiële professional, dragen bij aan het versterken van Amsterdam als broedplaats voor leaders in finance. Deze samenwerking met een vooruitstrevend kantoor als De Brauw past daar perfect in.”

Meer regelgeving in de financiële wereld
De Brauw Blackstone Westbroek is een premium full-service internationaal advocatenkantoor met onder andere een prominente corporate en finance praktijk. Martijn Snoep, Managing Partner van De Brauw : “Duisenberg school of finance sluit perfect aan op onze financiële praktijk. De financiële wereld wordt steeds meer gestuurd door een grote verscheidenheid aan regels. De samenwerking biedt ons bovendien de kans om een bijdrage te leveren aan de ambities van Amsterdam op dit terrein en aan de verdere ontwikkeling van professionals op het snijvlak van finance en recht.”