EU ziet voortgang in gesprekken met Athene

De gesprekken tussen de experts van de EU en Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de regering van Griekenland over de financiële en economische situatie in dat land vertonen ''goede voortgang''.

De woordvoerder van eurocommissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) heeft dat woensdag gezegd. Hij verwacht dat binnen enkele dagen een knoop kan worden doorgehakt.

De deskundigen van EU en IMF zijn in Griekenland om te bekijken of dat in aanmerking komt voor de volgende 12 miljard euro van de noodlening van in totaal 110 miljard die Athene vorig jaar is toegezegd. Ze hadden enkele weken terug al met conclusies moeten komen, maar deden dat niet omdat ze niet tevreden waren over de Griekse prestaties.

Volgens de woordvoerder van Rehn gaat het nu de goede kant op. ''Er is geen grote onenigheid, maar er valt wel nog werk te doen.'' Mogelijk wordt naar aanleiding van de bevindingen van de experts besloten Griekenland een extra lening toe te staan. Daarover gaan al geruime tijd speculaties.

De inspecteurs brengen volgens een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën op zijn vroegst vrijdagavond verslag uit.

ANP