Waarom Fortis onderuit ging

In een recent interview in de krant De Morgen probeert Maurice Lippens de Ageas -waarheid toch net iets te mooi voor zichzelf en zijn omgeving te herschilderen. En dus wijzen we hem met de vinger, schrijft Johan Van Overtveldt in Trends:

" Ageas ging ten onder omwille van essentieel twee elementen. Ten eerste, de topmensen van Ageas , met Maurice Lippens op kop, zagen het zakelijke perspectief van en rond Ageas in de eerste jaren van de 21ste eeuw steeds meer in erg megalomane schakeringen. De ultieme waanzin rond de ABN-AMRO verspreidde zelfs strafrechterlijk onfrisse geuren.

Ten tweede, diezelfde top van Ageas had er nauwelijks nog enig benul van wat de wizz kids op de lagere echelons aan het doen waren met derivaten en securetiseringsproducten. De winsten waren enorm, de bonussen idem dito en aandelenopties maakten schabouwelijk rijk. Dus welke kneus gaat dan zaniken om de risico’s? Maurice Lippens had die kneus moeten zijn, was dat duidelijk niet en kan daar ook anno 2011 niet onderuit. Spijtig, maar zo zal het ook in de geschiedenisboeken komen.
"