Olie zal stijgen naar 225 dollar

Tijdens een seminar van Econopolis donderdag sprak de marktstrateeg Larry Jeddeloh over de Amerikaanse markt en gaf aan dat de olieprijs nog wel tot 225 dollar per vat kan stijgen.
Volgend Jeddeloh willen de Arabische landen hun olie niet meer met de dollar relateren maar zien een waardering op de euro als een beter alternatief.

Verborgen schatten
De marktstrateeg stelt dat er in Saudië Arabië een hele dikke oliebubbel aanwezig is die mede wordt beschermd door Amerika. Ook zijn er nog talloze olievelden in Alaska die Amerika in bezit heeft. Als er wordt vergeleken met de Arabische reserves heeft Amerika drie maal zo veel ruwe olie.

Politieke en economische steun
Olie vaten naar 225 dollar
Larry geeft ook aan dat er in de nabije toekomst een burgeroorlog zal plaatsvinden in Saudië Arabië en dat de prijs van olie hierdoor nog verder zal stijgen. Op het moment dat de olie op is in dit land zal Amerika toeslaan, aldus Jeddeloh. Alleen is er het probleem dat Amerika weinig politieke en economische steun heeft om deze plannen uit te voeren.
Toch is Larry positief: “Obama will announce offshore drilling this year or the next one”. Hiermee geeft Larry aan dat de politieke steun, mede door de toenemende lobby praktijken, er vanzelf wel zal komen. Aan lobbying is vorig jaar in Amerika 3,71 miljard dollar uitgeven. Over de economische steun vreest hij ook niet: “Als olie eenmaal op een stand van 225 dollar per vat staat, is er genoeg overtuiging”, aldus de marktstrateeg.

Amerika wereldmacht
Over 3 tot 5 jaar zal VS het grootste olie exporterende land zijn van de wereld. Amerika verbruikt nu 18 miljoen vaten per dag waarbij er 11 miljoen worden ingekocht. Als olie 225 dollar per vat bedraagt zal Amerika hier veel van profiteren en zullen er veel nieuwe banen bijkomen., aldus Larry Jeddeloh.